Reflektioner från drömhelg & årsmöte i Växjö

Helgen 18–19 mars fylldes brf Slånbärets gemensamhetslokal i Växjö med nya och mer erfarna drömgruppsdeltagare, drömgruppsledare, lärare och handledare. Totalt var vi 22 som i drömarbetade, fikade, lunchade och åt middag tillsammans. Ett studiebesök på Italienska paviljongens konstutställning hanns också med. Allt mästerligt arrangerat av våra medlemmar i Växjö: Ingela Runefors, AnnKristin Andersson, Anna Borgström och Gudrun Ahlgren. Stort tack till er!

Deltagare, första gången på drömhelg:

”En väldigt positiv och lärorik helg. Jag har ganska nyligen börjat i drömgrupp och blev väldigt inspirerad att läsa några av Ullmans böcker för att fördjupa mig ytterligare. Det var vilsamt och trevligt att kunna gå in i samlingslokalen efter drömgruppsarbete och bara vara tillsammans med övriga deltagare.

Jag hade gärna haft en diskussion om själva tekniken i arbetet. Om hur andra sätter sig in i drömarbetet och hur de ser till att man inte viker av för mycket från satta ramar.”

Drömgruppsledare, som inte varit på drömhelg på mycket länge:

”Det var gott att återse flera gamla bekanta, och att göra nya bekantskaper i drömarbetet. Från början hade jag tänkt delta i drömarbete, men när jag kort inför helgen blev tillfrågad att leda en grupp så kändes det hedrande.


Jag tycker arbetet i min grupp blev bra och samarbetet med min kollega fungerade gott. God stämning på årsmötet och i övrigt. Det hela gav mersmak.”

Deltagare i ledarträningsgruppen:

”Det jag vill framhålla, tror jag, är att det är viktigt att vi upprätthåller våra kunskaper om metoden. Så den inte glider i väg. Det gäller framför allt ledare som har grupper.
Till detta behövs det ledarträning.

Som det var nu i Växjö fungerade det bra, tycker jag. Vi hade en ledarträningsgrupp där alla, eller nästan alla, redan var ledare. Jättebra!”

Några av deltagarna hann med att besöka Kerstin Andersson som var med och grundade Drömgruppsforum.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *